Historie.

In 1999 hebben Tineke en Andries van der Meer tijdens een vakantie naar Gambia voor het eerst kennis gemaakt met dit land en haar bewoners. Verrast door de gastvrijheid en vriendelijkheid maar ook de armoede in Gambia besloten ze al snel terug te keren en nader kennis te maken. Tijdens deze reizen zijn zij in contact gekomen met een jongeman, genaamd Happy, die voor zijn werk toeristen rondleidde. Via hem kwamen zij in contact met zijn familie en de bevolking van het dorp Gunjur. Zij zagen hoe de mensen daar leven in lemen hutten.  
De families zijn arm en kunnen het hoofd nauwelijks boven water houden. Men leeft van de opbrengst van landbouw, visserij en eventueel wat verkoop van fruit op de plaatselijke markt.
Het onderwijs is goedkoop, maar de veelal kinderrijke gezinnen hebben nauwelijks geld voor voedsel, laat staan voor schoolgeld. Soms kan alleen het oudste kind naar school. Gambia kent n.l. geen leerplicht.
Na een aantal reizen en het gevoel te hebben iets te moeten doen voor dit land, besloten ze deze Stichting op te richten.

adres: Hazelaarstraat 18 
4131AB Vianen (Ut)
The Netherlands

Login
Webmaster: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.